Сряда, Май 23, 2012

Персонални проблеми - "Globul" - гръцки тарикати на дребно. Още за произвола на мобилния оператор. |

ТОП:
Форум на Публикувай.ком
Публикувай.ком Форум
Начало
>
Персонални проблеми
"Globul" - гръцки тарикати на др...

"Globul" - гръцки тарикати на дребно. Още за произвола на мобилния оператор.
Пост "Globul" - гръцки тарикати на дребно. Още за произвола на мобилния оператор.
от a28 Сряда, 22.Септември 2010 14:30

Страницата бе създадена преди няколко дни, но вече се пълни с хора, които споделят проблемите си с мобилния оператор. Нейн създател е Андрей Едрев, който за пореден път пострада от "Глобул" и отново реши да даде гласност на проблема, като този път призове всички, ставали жертва на подобни измами и тарикатлъци, да си търсят правата.

Близо 1000 души членуват във фейсбук страницата "Globul - гръцки тарикати на дребно":http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=154027324624639&ref=ts)

Страницата бе създадена преди няколко дни, но вече се пълни с хора, които споделят проблемите си с мобилния оператор. Нейн създател е Андрей Едрев, който за пореден път пострада от "Глобул" и отново реши да даде гласност на проблема, като този път призове всички, ставали жертва на подобни измами и тарикатлъци, да си търсят правата. Бургазлията информира afera.bg за писмото, което от КЗК са изпратили до Глобул, вследствие на жалбата му, в която той и членовете на групата изказват възмущението си от произвола на мобилни, кабелни, интернет оператори и доставчици. В жалбата са поставени следните въпроси:

- Защо всички оператори на изброените по-горе услуги ни карат да заплащаме авансово получаването на съответната услуга за предстоящия месец?
- Защо всички оператори на изброените по-горе услуги с готовност и без проблем ни предоставят по-голям пакет услуги, когато искаме да увеличим обема на услугата, но винаги отказват да намалят същата, ако вече нямаме нужда от нея?
- Защо всички оператори на изброените по-горе услуги открито ни заплашват с изискването на неустойка по съдебен ред, след като сме решили повече да не ползваме тяхна услуга?
- Защо всички оператори на изброените по-горе не включват в договорите си компенсации за клиента при влошено предоставяне на услугите си?
- Защо всички оператори на изброените по-горе ни карат да заплащаме неустойка за услуга, която не сме ползвали, след като сме се отказали от техните услуги и още повече, след като винаги услугата се заплаща авансово на потребителите?
- Защо мобилните оператори у нас, с действията си и тарифите, пренебрегват директивите на ЕК за общо намаление на цените на телефонията в ЕС?
- Защо всички мобилни оператори таксуват разговорите на 60 секунди за първата минута, след като отдавна има техническа възможност за посекундно отчитане на разговорите?

Андрей Едрев е подал и молба до кмета на Бургас за място, на което да се събират подписи, които също да бъдат изпратени впоследствие до КРС, КЗП, НС и МС. В страницата "Globul - гръцки тарикати на дребно" не спират да валят и оплакванията на хора от цялата страна. Ето част от тях:
"Аз пък съм сключила 2 договора с Глобул, като на двете карти съм навартяла по 180лв на всяка,аз явно съм била в транс като съм ги сключвала. Пуснах и жалба, в която обяснявам, че аз такива карти не съм ползвала и такива договори не съм сключвала, както и поисках копиета от договорите, но естествено не ми дадоха, а отговора на жалбата беше - вие сте сключили тея договори и толкова. А ходи сега се разправяй - не съм им ползвала тъпият оператор и няма и да го ползвам,а ще трябва да плащам 360лв.", пише Криси Чимлярова.
"На дъщеря ми която е със забавено развитие/ подчертавам/, че тя не може да изпраща sms-i , са и натресли за кратък период тъпотии за сромната сума от 40.00 BGN", пише Ирина Сарафова.
"При положение,че имам 2000 безплатни минути, представете си съм направила 77 лева за приятели, отделно други 50-за няколко обаждания към други оператори...Мошеници!", оплаква се и Весела Агаин.
Бивша служителка на "Глобул", пък заявява, че се е махнала оттам, именно защото са пълни мошеници и е наясно с номерата им. Анелия Валериева е категорична, че половината абонати на "Глобул" са подлагани на смс тормоз и са били регистрирани за различни услуги без знанието им. "Лошото е, че много малко хора си търсят правата. Дано с тази група има ефект и нещата тръгнат в правилната посока!", споделя дамата.
Интересно е, че отдавна съществува и група, наброяваща близо 3000 души относно неразбориите, които сътворяват от МТЕЛ. "Ще се сложи ли край на безчинствата на родните мобилни оператори?", се питат всички.

Георги Стоянов

Афера.бг

a28

a28

Изпечен
Изпечен
Registered

Постове: 431

Последно видян
Неделя, 13.Май 2012 21:54
Offline Потребителят е Offline

Преглед на всички постове